Tècnica de Integració Neuroestructural

     La Tècnica de Integració Neuro Estructural (NST en anglés) és una evolució de la Teràpia Bowen desenvolupada per Michael Nixon-Livy adreçada al equilibri entre el sistema nerviós i el sistema músculo-esquelètic amb un treball manual efectuat sobre els diferents músculs de tot el cos.

 

     Tom Bowen, osteòpata i preparador físic australià tenia un do natural que li permetia tractar a tot un equip de rugby en poca estona abans d’un partit i posar als jugadors en les millors condicions.

 

     Michael Nixon-Livy, alumne seu, va perfeccionar el sistema fent-lo assequible al seu ensenyament, ampliant les seves aplicacions i protocolitzant acuradament la tècnica.

 

     Amb manipulacions suaus però molt precises dels diferents grups musculars es proporciona informació de com està el cos al sistema nerviós central i al intercalar unes pauses meticulosament estudiades és el cervell qui restableix de la millor manera l’estructura del nostre organisme.

 

     Una bona estructura porta a un bon funcionament i un bon funcionament porta a una bona salut, en totes les seves acepcions.

 

     És una teràpia manual global, segura i sense contraindicacions, aplicable a totes les condicions i edats, estimulant en el cos els mecanismes d’auto-curació.

           Entre les seves aplicacions: 

 – Afeccions musculars, artrosi, inflamació.

 – Reducció del dolor i els símptomes.

 – Restaurar la postura corporal

 – Ansietat, estress

 – Millorar el somni

 – Recuperar l’energia, vitalitat general.