ACUPUNTURA

  L’acupuntura, ben coneguda des de l’antiquitat, forma part de la Medicina Tradicional Xina essent una de les seves branques junt amb la dietètica, la prescripció de medicaments (fitoteràpia, litoteràpia…), la gimnàstica (Qi Gong) i el massatge (Tui Na).

 

  Té entitat pròpia, actúa sobre l’energia (el Qi) per tal de que flueixi armonicament per tot l’organisme i d’aquesta manera conduir a un bon estat de salut en totes les seves accepcions.

 

  Sovint ens pregunten què pot tractar l’acupuntura.  La resposta és que pot tractar-ho tot, però evidenment hi han limitacions per obtindre un bon resultat: 

     -les lesions anatòmiques que ja no permeten una regressió

     -la persistència del pacient en prosseguir la o les activitats que el perjudiquen i el porten a la malaltia.

  El Dr. Richard Teh Fu Tan, un dels més grans acupuntors de tota la història, ens ha dit que “si plantes una vara al Sol automàticament fa ombra“.

 

  Amb això ens vol dir que pel fet d’insertar una agulla d’acupuntura tenim d’obtindre un efecte inmediat, posant en marxa un camí que ens porti cap el guariment.

 

  És amb ell i el seu mètode, el balanç energètic, que s’inspira la major part dels tractaments que efectuem en el nostre centre.

  També utilitzem les innovacions més recents i importants que s’han fet en el camp de l’electroacupuntura, especialment pel Dr. Jeremy Steiner, sempre en ares d’uns efectes més ràpids i eficients per aconseguir el retorn a la salut.

 

  Una menció apart mereix també el sistema japonés de diagnòstic i tractament conegut com a Ryodoraku. Amb ell podem conèixer amb precisió com circula l’energia en cadascun dels meridians, ón es situa el problema de déficit o d’estancament i efectuar d’aquesta manera la correcció més adient.